A gyár felépítése és vízrendszer
Elvezető csőrendszer működik az üzem teljes területén, ez a víz tisztítása mellett az oxigén pótlását szolgálja. Biológiai szűrőkön keresztül az elhasznált víz egy része visszakeringetésre kerül, hiszen a tisztitómedencében található baktérium- és nitrátszűrőknek köszönhetően a használt vízben lévő anyagok eltávolításra kerülnek. Ugyanebben a medencében reoxigenizálják a vizet, az elhasznált oxigén pótlására. A közeli kutakból mert víz szintén egy tisztításon megy keresztül, ezáltal a halak majdnem ivóvíz minőségű térben fejlődnek.
A víztakarékosság az üzemi szint megtartásának visszafogásával valósul meg. A párolgási veszteség folyamatos pótlásra kerül.
A zárt rendszerben 25-26 fok az ideális hőmérséklet a nevelésre.
Kettős elfolyású tartályok a vízszintszabályozást szolgálják, másodsorban zagyszeparátorként (trágya) alkalmazzák őket.
Mesterséges, irányított fényrendszerrel dolgozik az üzem, ez abból adódik, hogy a halak sokkal jobban táplálkoznak sötétebb fényviszonyok között. Vörös fényű lámpákat alkalmaznak, mivel azok hullámai nem hatolnak olyan mélyen a vízbe és nem zavarja a halakat, az emberek pedig mégis megfigyelés alatt tudják őket tartani.
Az itt nevelt halak szinte 100%-ban felhasználásra kerülnek. A kb. 35-40% filéarányon túl:
A feldolgozás során fennmaradt húsnyesedékeket, az úgynevezett szeparátumot -amelyek a vágás során maradnak fent, vagy a gerincen ragadnak meg – egy különleges centrifuga segítségével lehántják. Ez kitűnő a halászléalapnak, vagy esetleg harcsa fasírozottnak. Az így felhalmozott húsmennyiséget aprítóban puhíthatják.
Az itt termelt trágya (napi kb. 100 kilogramm) termőföldeken történő felhasználásra kerülnek, illetve a szomszédos biogázüzemben felhasználják energiatermelésre.