Keltetés és Nevelés
Az ikrákat első körben a 3 darab anyatartó medencébe engedik. Ezt egy ún. gyöngyszűrő tisztítja, ez egy teljes mértékben temperált víz, kontrollált környezetben. Erre azért is van szükség, mivel az Afrikai harcsák ivadékainak fontosabb szerepet játszik a nevelésükben a beengedett víz mennyisége, mint a szürkeharcsákéban, utóbbiaknak az ideális vízhőfok megtartása a számottevő és fontos tényező.
Ezt követi az injektálás fázisa.
Itt a halak kb. 24 óra alatt 24 fokos vízben termékenyülnek meg és kelnek ki. 3 nap után a keltető tartályokból az ivadéknevelő kádakba engedik őket, ahol 3 hónapot töltenek.
A fiatal halak az áteresztés után 10-14 napig egy sórák alapú tápot kapnak, a magas fehérjetartalma miatt, ezt később felváltja a fajspecifikus haltáp.
Ebben a 3 hónapban fontos a kannibálhalak kiválogatása, a méret és fejlődés alapú szeparáció, illetve a halak áttelepítése a nagyobb medencékbe.
Ezen időszak végén a harcsák elérik a kb. 15-20 dkg-os súlykategóriát, ezt követi az utónevelés. Természetesen vannak egyedek, amelyek hamarabb érik el a célsúlyt, ezért a méretspecifikus szeparációt.
1 köbméter vízben kb. 150 és 300 egyed között mozog a halak száma, túlnövés esetén egy bizonyos százalék után kerülnek át a nagymedencékbe, ezzel a metódussal a legtermelékenyebb a felnevelés.
8 db nagymedencében dolgoznak és fejlődnek a harcsák, amelyeknek űrtartalma 40 köbméter. A víztakarékosság az üzemi szint megtartásának visszafogásával valósul meg.
Az itt felnevelt halak átlagosan 2 kilogramm súlyúra nőnek meg. Az állatok átlagos tömegét társadalma válogatja, például Hollandiában az ehhez hasonló telepeken az 1,2 kg-os halakat már kifejlett példánynak tekintik.
A lehalászást darurendszer és “halszivattyú” végzi, utóbbinál minimális vákuum segítségével emelik ki a halakat az életterükből. Sűrítés után egy tartályba kerülnek, amivel egyből el tudják szállítani a kiválogatott egyedeket a telep létrehozott feldolgozóüzembe.